10 Mayıs 2011 Salı

sirin_yuvaya_gidiyor

Şirin bugün yuvaya başlıyor. Kendini hiç ama hiç güvende hissetmiyor. Annesini ve babasını, yuvaya kendisiyle birlikte gelmeleri için ikna ediyor. Ama kısa sürede görüyor ki, aslında yuva çok eğlenceli bir yer olacak … annesi ve babası gelmeseler!
Yuvaya başlamak, çoğu çocuk için, güvenli ev ortamından ilk ayrılış demek. Şirin Yuvaya Gidiyor, yeni yuvaya başlayacak çocukları – ve aynı zamanda onların anne ve babalarını – bu önemli adım konusunda rahatlatıyor. Yuva çağındaki tüm çocuklar için eğlenceli bir öykü. Tüm çocukların Şirin’de biraz da kendilerini bulacaklarını ve Şirin’in anne ve babasını kendi anne ve babalarıyla karşılaştırarak muzip muzip güleceklerini düşünüyoruz.
Fransız yazar Christine Naumann-Villemin ve çizer Marianne Barcilon, neşe ve enerji dolu kitaplarında, çocukların büyüklü küçüklü sorunlarına gülmece duygusuyla yaklaşıyorlar. Ancak burada sözkonusu olan, büyüklerin çocuklara gülmesi değil, çocukların kendilerine gülmeleri. Çünkü bu kitaplar çocukları ciddiye alıyor, onlara dürüstçe yaklaşıyor ve onların bakış açısını yakalamaya çalışıyorlar. Naumann-Villemin ve Barcilon’un kitapları, yedi Avrupa dilinin yanısıra Çince, Japonca ve Korece’ye çevrildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder